Burn-out begeleiding

burn-out?

Ik zou het je graag anders vertellen maar in de regel ben je niet binnen vier maanden uit een burn-out. Afhankelijk van de ernst en duur van je klachten is er soms eerst een fase van rust nodig om de fysiologische processen in het lichaam te herstellen.

In die fase kan ik je voorlichting geven, perspectief bieden en samen met jou een dagstructuur opstellen. Die structuur is van belang omdat je jezelf een goede basis wilt geven om bestand te zijn tegen alles wat er nu op je pad komt.

Vanuit hier bouwen we verder aan een volledig en duurzaam herstel.

Bij een burn-out is er sprake van roofbouw op je lichaam. Gedurende zeer lange tijd heb je te veel van jezelf gevraagd. Aan een burn-out gaat een lange periode met stress en spanningsklachten vooraf. Een periode van overbelasting, waarbij je de signalen die je lichaam uitzond niet hebt opgemerkt of hebt genegeerd. Je bent in veel gevallen lang over je eigen grenzen gegaan. Vaak heb je niet eens in de gaten gehad dat je over je grenzen ging, of je wist überhaupt niet eens dat je ze had.

Je kunt jezelf vergelijken met een batterij die heel langzaam leegloopt. Je probeert om op te laden, maar dat lukt niet meer, want zelfs voor opladen is energie nodig en die heb je niet meer. Door het uitputten van je lichaam raak je emotioneel sneller uit balans en kun je steeds minder aan. Van een burn-out die door de jaren heen is opgebouwd en een lange voorgeschiedenis heeft herstel je niet zo snel als van een overspannenheid.

Burn-out zijn kent diverse gradaties. Sommige mensen kunnen letterlijk hun bed niet uit komen, de ander voelt zich murw, verslagen of vervreemd van zichzelf. De psychische symptomen zijn erg vervelend. Je hebt er namelijk heel veel last van, maar het is bijna niet uit te leggen aan je omgeving.

Een stresscounselor is een expert in het begeleiden van mensen met een burn-out. Een stresscounselor begeleidt psychisch gezonde mensen die in een situatie terecht zijn gekomen die als ongewenst wordt ervaren.

Neem hier contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken (is call to action. In the format of the newsletter).

Stress laat chemische sporen na in je lijf en kan leiden tot ernstige ziekteverschijnselen, overspannenheid of burn-out. Er zijn talloze fysieke, emotionele en mentale signalen die kunnen wijzen op overspannenheid of een burn-out. Echter fysieke oorzaken voor stresssymptonen zijn natuurlijk nooit uit te sluiten en belangrijk om te onderzoeken.

neem contact met mij op

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a message.
Please check this field.