snel van je stress af

snel van je stress af

Wil jij van je stress af. Je minder zenuwachtig voelen. Meer genieten. Minder piekeren. Je relaxter voelen. Minder angst ervaren. Je minder opgefokt voelen. Meer rust. Beter slapen. Meer grip op je tijd. Minder hyperventileren. Beter ademen. Je ontspannen voelen. Een betere gezondheid. Meer energie. Of met minder stress door een reorganisatie of re-integratie traject heen?

In korte tijd van je stress af, dat kan! Het “snel van je stress af” traject is een relatief kort en individueel traject waarin je werkt aan het herstellen van stress èn leert om te gaan met stress.

Stress wordt vaak gezien als iets psychisch, een fenomeen dat zich afspeelt tussen de oren. Iets wat je even parkeert als het je niet uitkomt. Inmiddels weten we dat we als gevolg van het parkeren van stress alleen maar meer stress gaan ervaren. En dat stress ook fysieke klachten kan opleveren.

Misschien denk je dat je op yoga "moet" (niks mis mee maar misschien past boksen je beter). Google je eens op stress. Leest in de vakantie een zelfhulpboek. Heb je een cursus mindfulness gevolgd. Of gruwel je alleen al bij de gedachte. Denk je dat het beter gaat als eerst maar eens dit of dat achter de rug is. En ondertussen blijf je stress ervaren.

Dat komt omdat er geen standaard formule is tegen stress. Het gaat erom dat je inziet dat de stress die jij ervaart jouw stress is. Dat je weet wat voor jou van belang is om druk van buitenaf op te vangen. Dat je inzicht hebt in welke subjectieve druk jij jezelf oplegt. Want daar schuilt je oplossing en precies daarmee kan ik jou heel goed helpen.

Hoe?

Door te kiezen voor het “snel van je stress af” traject. Je gaat samen met mij aan tafel en aan het werk met jouw stress. Samen onderzoeken we, aan de hand van een stressmodel, hoe jij relatief snel van je stress af komt. We kijken naar je stresstriggers en naar objectieve- en subjectieve druk. Ook zorgen we voor een goede basis om beter bestand te zijn tegen stress.
Je leert welke tools je kunt inzetten als de stress toeslaat. Tools die bij jou passen! We praten veel maar doen ook oefeningen. Oefeningen om tot bepaalde inzichten te komen, om tot rust te komen of ontspannen te (leren) ademen. Misschien gaan we wel een of meerdere keren naar buiten. Dat bepalen we samen.
Stress is echt niet altijd slecht. Sterker nog, zonder stress kunnen we lang zo goed niet functioneren. Maar er is een groot verschil tussen positieve stress en negatieve stress. Laat stress voor je werken.
Ervaar je dat stress je tegen werkt? Doe er iets aan. Haal de druk van je schouders, de stress uit je hoofd en lijf en investeer in jezelf. Je zult je zoveel beter voelen.

Het ENCT traject, “snel van je stress af”

 • 1 x 10-min telefoongesprek

 • 1 x intake gesprek van 25 minuten

 • 10 1-op-1 bijeenkomsten van een uur

 • Elke week een mailtje en appje (indien wenselijk) met daarin een opdracht of oefening

Investering: 800 euro incl btw

Wat levert het ENCT traject, “snel van je stress af” je op?

 • Je weet hoe je een goede basis neerzet om beter bestand te zijn tegen stress
 • Je weet wat jouw stresstriggers zijn
 • Je weet welke tools je kunt inzetten als de stress toeslaat. Tools die bij jou passen!
 • Je kent het verschil tussen objectieve- en subjectieve druk
 • Je leert anders met dingen omgaan, waardoor je minder stress opbouwt.
 • Je ervaart een gevoel van ruimte en regie.
 • Je kijkt op een andere, meer positieve wijze, naar de situatie en jezelf
 • Je ervaart minder stress en meer rust en energie

Haal de druk van je schouders, de stress uit je hoofd en lijf en investeer in jezelf! Je zult je zoveel beter voelen.

* Het ENCT trjacet, “snel van je stress af” is geschikt voor psychisch gezonde mensen die in een situatie terecht zijn gekomen die als ongewenst wordt ervaren oftewel last hebben van stress.